2014. december 22., hétfő

francia májpástétom és lilahagyma lekvár - avagy gasztro ajándék

Francia májpástétom:
1. Fűszeres pezsgőredukció:
másfél deci extra száraz pezsgőt az alábbi alapanyagokkal a felére forralunk:
só, bors, majoranna, 2 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 fej vöröshagyma - majd leszűrjük.

2. 1 kg megtisztított csirkemáj:
2 kanálnyi libazsíron lepirítjuk a májat 10-15 perc alatt, majd a végén hozzáöntjük a pezsgőredukciót.

Ha kihűlt, 10 dkg vajat hozzáadunk és összeturmixoljuk.

Lilahagyma lekvár:
- fél kg lilahagyma, vékonyan felkarikázva
- 2 ek méz
- 1 pohár vörösbor
- só, fahéj, szegfűszeg, gyömbér

Az egészet összefőzzük amíg szirupos levet nem kapunk, majd steril üvegbe rakjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése